Pinkpop Camping 'De Limburgerhof'

Camping de Limburgerhof, de ideale uitvalbasis voor Pinkpop

Toen in 1969 op de Gulpenerberg in Limburg een muziekfestival met de naam Pinkpop, georganiseerd werd, had niemand ook maar in het minst verwacht dat we in 2019 50 jaar Pinkpop zouden vieren. Of dat deze prachtige dag, met als afsluiter Brainbox, met Jan Akkerman en Thijs van Leer, zou uitgroeien tot het 's werelds langstlopend festival. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot een 3-daags evenement, dat per dag bijna 70.000 bezoekers trekt. De grootse bands ter wereld traden en treden op en tegenwoordig is het ook een familiefeest, aangezien ouders en kinderen naar hun eigen lievelingsmuziek kunnen luisteren. Gelet op het feit dat de toeschouwers uit heel Nederland, maar ook uit Duitsland en België komen, zoeken veel van hen een plek om te overnachten. Dat biedt Boerderijcamping Limburg in Landgraaf. Voor veel bezoekers inmiddels een bekende plek, aangezien meer dan 1000 mensen tijdens de Pinkpopdagen hier overnachten.

Camping Landgraaf

Dichtbij gelegen, prima voorzieningen, busvervoer van en naar het terrein, de mogelijkheid te ontbijten en om 's avonds een biertje te drinken of een snack te nemen. Alles wat een festivalganger nodig heeft om een paar uurtjes te rusten alvorens het feest weer begint. Waarbij belangrijk is om te weten dat er rekening gehouden wordt met mensen met een beperking, waarvoor bijvoorbeeld ingerichte afwasplekken aanwezig zijn. Verder geldt dat honden mee kunnen, mits ze geen last voor anderen vormen. Dit alles zorgt er voor dit iedere jaar weer de boerderijcamping Landgraaf verandert in Camping Pinkpop. Dé plek waar je samen met andere liefhebbers kunt genieten van het prachtige Limburgse landschap, de rust van de omgeving en het samen nog even de dag de revue laten passeren. Omdat velen jaarlijks terugkeren naar Camping Pinkpop is tijdig reserveren overigens wel handig.

Omgeving

Landgraaf ligt in de Oostelijke Mijnstreek, tegenwoordig ook Parkstad Limburg genoemd. Een groene omgeving, waar je, naast Pinkpop voor een heerlijke vakantie terecht kunt. Ideaal om dagtochten naar Duitsland te maken, om in het Limburgse landschap te wandelen of fietsen. De omgeving nodigt uit om te ontdekken. Waar eens steenkolenmijnen het beeld beheersten, ligt Camping Limburg nu in een oase van rust, dichtbij bossen, heidegebied en attracties. Zoals het Gaiapark of de Cube in Kerkrade, Snowworld in Landgraaf of het Thermenmuseum in Heerlen. Vanaf Camping Limburg ben je binnen een goed half uur in de stad van keizer Karel de Grote, Aken. Aken is een van de leukste winkelsteden van Noordrijn-Westfalen en is een kuuroord. Bij de Elissenbrunnen is informatie te vinden wie hier in de afgelopen honderden jaren speciaal naar toe kwam voor een helend bad. Of een trip naar Bourgondisch Maastricht, met zijn Vrijthof. En laten we Valkenburg aan de Geul niet vergeten, zeker niet voor de kinderen. De Mergelgrot, de Steenkolenmijn en de vele terrassen bieden genoeg om een dag te vullen. Uiteraard ligt het voor de hand de beroemde Cauberg te beklimmen, per fiets of te voet. Even ervaren hoe zwaar het voor de wielrenners is om hier, na een zware dag de Amstel Goldrace met een beklimming te beëindigen. Gelukkig biedt Camping Landgraaf 's avonds alles om de rust te pakken ter voorbereiding van de volgende dag.

Kinderen

Pinkpopgangers keren ieder jaar weer terug naar dit bijzondere festival. In de jaren dat de kinderen opgroeien, kan dat de vraag oproepen of ze niet te jong zijn of dat het misschien te zwaar is. Gelukkig heeft Boederijcamping Limburg daarvoor een oplossing. De leuke speeltuin biedt ze voldoende ruimte en uitdaging om even de muziek achter zich te laten en dat te doen wat belangrijk is voor kinderen, spelen, andere kinderen ontmoeten en plezier maken. Een andere mogelijkheid is om een dagje langer te blijven en een bezoek aan Mondo Verde te brengen. Dit themapark waar bezoekers van de ene in de andere wereld stappen, zorgt voor allerlei verrassingen. Laten we daarbij niet vergeten dat het Boerderijcamping Limburg is waar de kinderen verblijven. Er valt heel wat te ontdekken, in de directe omgeving of door op de nabijgelegen steenberg de weg naar de top te nemen. De beloning is een grandioos uitzicht over de regio, tot in Duitsland. Ideaal voor foto's.

Feest

Het Pinkpopfestival is voor heel veel mensen een feest. Voor een aantal is het een reden op een ander tijdstip naar Boerderijcamping Landgraaf terug te keren. De camping is het hele jaar door geopend. Voordeel is dat zij die, om welke reden dan ook, niet op wintersport kunnen, een paar dagen gebruik kunnen maken van Snowworld en zodoende toch even de sfeer geproefd hebben. Of om de stedelijke drukte met Nieuwjaar te ontlopen. Genoeg redenen om ook buiten het festivalseizoen een bezoek te brengen. Waarbij tevens geldt dat naast het festival regelmatig optredens in de Pinkpoparena of in de directe omgeving, zoals in de Rodahal in Kerkrade, plaatsvinden.

Bekijk nog meer interessante blogposts: